Verticale melkkoeltank

Verticale melkkoeltank

Een snelle en efficiënte melkkoeling is doorslaggevend voor het behoud van de melkkwaliteit. Melk verlaat de uier met een temperatuur van ongeveer 35°C. Deze warme verse melk moet snel gekoeld worden. Melk heeft een natuurlijke weerstand tegen bacteriën, maar snel koelen naar een opslagtemperatuur van 4°C voorkomt of minimaliseert verdere groei van micro-organismen.


DeLaval verticale melkkoeltanks zijn beschikbaar van 10000 tot 50000 kg inhoud. Meer info kan u hier vinden.


We beschikken over de nodige bedrijfs- en persoonlijke certificering waardoor we een perfecte oplossing, service, het verplichte meet- en adviesrapport en lektesten kunnen uitreiken.


Daarnaast bieden we ook diverse slimme energiebesparende koeltechnische mogelijkheden aan zoals warmteterugwinning, platenkoeler, enz.


Warmteterugwinning


Verminder energiekosten


Het warmteterugwinningsconcept van DeLaval genereert warm water door het melkkoelproces te gebruiken. Op deze manier kan 60 procent van de warmte die vrijkomt bij het koelen van melk opgevangen worden. Na omzetting in warm water kan het gebruikt worden bij de reiniging van uw melkleiding en melkstal.


Unieke en professionele technologie


Voor elke liter gekoelde melk wordt 1 liter warm water geproduceerd. Zodra het melkkoelproces begint, genereert het DeLaval warmteterugwinningsconcept warm water. Water dat door de cb-wisselaar gepompt wordt bereikt temperaturen van 50 tot 55°C. Deze temperatuur wordt vervolgens op een efficiënte manier behouden in een goed geïsoleerd opslagvat.


Vele toepassingen voor waterverwarming op het bedrijf


- U heeft een behoorlijke hoeveelheid heet water (80°C tot 85°C) nodig om het melksysteem na elke melkbeurt en de koeltank na elke lediging te reinigen. Ons warmteterugwinningssysteem warmt het water op tot 50°C - 55°C en een extra boiler verhit het water. In vergelijking met het direct verhitten van kraanwater van 10°C verbruikt deze dubbele aanpak veel minder energie, wat minder kosten betekent.


- Warm water dat direct uit het opslagvat komt, kan gebruikt worden voor het handmatig reinigen van het tanklokaal of voor huishoudelijke zaken zoals douches of het wassen van de handen.


- Lauw water (15°C tot 35°C) is een combinatie van water uit het opslagvat en koud water. Het kan gebruikt worden om de uiers te reinigen voor het melken, als drinkwater voor koeien en kalveren in de winter en bij het bereiden van melkpoeder voor het kalvervoeren.PlatenkoelerBelangrijkste voordelen:

•Melkdoorstroomhoeveelheid van 21 - 55 liter/min

•Aluminium of RVS frame

•Goedgekeurd voor veedrinkwater

•Lager energieverbruik

•Minder schommeling van de temperatuur in de melkkoeltank

•Hogere melkkwaliteit

•Zeer betrouwbaar en eenvoudig systeem


De nieuwe BMSS- en BM-serie platenkoelers van DeLaval zijn leverbaar met een lichtgewicht frame van lichtmetaal of met een uiterst duurzaam roestvaststalen frame. Beide zijn ontworpen voor gemiddelde melkstromen. De platenkoelers kunnen zowel voor een melkstal als voor een automatisch melksysteem zoals een VMS goed gebruikt worden. De combinatie van de speciale afdichtingen en de RVS koelplaten zorgt voor een optimale reiniging en een perfecte efficiëntie van het voorkoelen.


G. Verbeke & zonen BV

Industriestraat 23 - 8755 Ruiselede