Koecomfort

Koecomfort

Koerugborstel


Koeien vinden het prettig om hun lijf schoon te houden en te borstelen met een koeborstel. Een koeborstel verbetert het welzijn van de dieren door de bloedcirculatie te stimuleren en ze tegelijkertijd schoon, bezig en rustig te houden.


Als er geen borstel in de stal aanwezig is, zullen de koeien tegen de ligboxen en voerhekken aan gaan schuren als vorm van verzorging. Dit is niet wenselijk omdat de koeien zichzelf kunnen verwonden of de stalinrichting kunnen beschadigen. Het doel van het borstelen is het verwijderen van mest, urine en parasieten en de verzorging van de huid en de vacht.


Bij DeLaval bestaan er 3 soorten borstels: de flexibele koeborstel, de stationaire koeborstel en de flexibele kalverborstel.


Lig- en loopcomfort


Laat uw koeien de zachtheid van de weide genieten in de stal. Meer dan 20 keer per dag staan koeien op en gaan ze weer liggen. Stimuleer hun natuurlijke gedrag en bewaak het welzijn van de veestapel en uw winst neemt toe.


Als een melkkoe wil gaan liggen, plaatst ze het meeste gewicht op haar voorste knieën. matras. Als dit pijn doet, zal ze blijven staan. Maar wanneer de koe te lang blijft staan, verstoort dat haar natuurlijke gedrag: ze zal minder eten en drinken en haar voeropname zal eronder lijden. Dat leidt tot minder melk.


Koeien vinden het aangenaam wanneer ze minimaal 12 uur per dag kunnen rusten en wanneer ze kunnen opstaan wanneer ze dat willen. Wanneer koeien zich op natuurlijke wijze gedragen, is de bloedcirculatie goed, zijn ze minder gestresst, werkt hun spijsvertering beter en produceren ze meer melk. Optimale cycli van opstaan en gaan liggen, bespoedigen ook het herstel van voetletsel.


De DeLaval stalmatras is ontworpen om uw koeien te stimuleren gemakkelijk te gaan liggen en op te staan, zodat zij zich op natuurlijke wijze kunnen gedragen, zoals in de weide.Er bestaan diverse soorten producten voor lig- en loopcomfort.


Coating


Muur- of vloercoating:

- zuurbestendig

- diverse kleuren/zand mogelijk

- glad of anti/slip

- hygiënisch en makkelijk te reinigen

- ideaal voor melkstand, tanklokaal, voergoot ...


Waterbak


Melk bestaat voor bijna 90% uit water. Daarom is het niet verrassend dat er een duidelijk direct lineair verband bestaat tussen wateropname en melkproductie. Wanneer u uw koeien voorziet van voldoende schoon drinkwater, zullen zij meer drinken, meer voer opnemen en daarmee een betere basis voor een hogere melkproductie leggen. Voor 1 kilogram opname drogestof is 5 liter water nodig. Een koe heeft ten minste 3 liter water nodig om 1 liter melk te produceren. Hoogproductieve melkkoeien hebben daarom iedere dag meer dan 150 liter vers, schoon water nodig!


Om voldoende water te voorzien, heeft DeLaval diverse producten ontwikkeld.


G. Verbeke & zonen BV

Industriestraat 23 - 8755 Ruiselede